Wij stellen u graag voor aan onze AV Expert / Hybrid Meeting Expert Axel

Axel is de vaste AV Expert van STUDIO33. Hij zorgt er met al zijn audiovisuele kennis al enkele jaren voor dat onze gasten in STUDIO33 ontzorgd worden op het gebied van techniek tijdens de bijeenkomsten. Hierdoor kunnen zij zich volledig focussen op hun dag als organisator of spreker. Sinds mei 2020 hebben wij onze Hybrid Meetings geïntroduceerd. Deze meetings worden vaak geheel verzorgd door Axel. Hoe ervaart hij deze meetings? Graag stellen wij hem aan u voor!

Axel, kun je een korte introductie geven over je zelf?
“Mijn naam is Axel. Ik ben 28 jaar oud, woonachtig in Amsterdam en ik werk sinds 2015 in de AV wereld”.

Waar ben je begonnen in je carrière als Audiovisueel expert en hoe ben jij bij de STUDIO33 terecht gekomen?
“Ik ben begonnen als stagiaire bij een club in Amsterdam West. In het begin was ik daar medeverantwoordelijk voor de audiotechniek en werkte ik vooral in de nacht. Later heb ik ook productiemanagement opgepakt. Ik hoorde over de functie bij de Eenhoorn van mijn voorganger Ferdi. Op dat moment was ik werkzaam als ZZP’er, maar ik voelde meer voor een vast dienstverband”.

Wat is jouw specialiteit in je vakgebied?
“Audio. Hier heb ik ook voor gestudeerd”.

Wat vind jij zo leuk aan je werk als Technisch Expert?
“Ik vind het leuk om evenementen op de achtergrond tot een succes te maken. Bij de Eenhoorn en STUDIO33 heb ik ook gemerkt dat organiserende partijen en sprekers het heel fijn vinden om te weten dat ze bij jou in goede handen zijn, dat geeft voldoening”.

Wat voor evenementen/meetings vind je het leukst om te assisteren?
“Dan kies ik toch voor de grote plenaire evenementen. Als je een volle zaal voor je hebt en er wordt een interessant verhaal vertelt, dan zie je direct waar je het voor doet. De techniek is nodig om de boodschap overtuigend over te brengen”.

Wat is de grootste uitdaging in je werk?
“Technische concepten uitleggen en vertalen. Mensen zoals ik zijn natuurlijk betrokken bij evenementen omdat we technisch inzicht hebben en met de benodigde apparatuur om kunnen gaan, maar men wil ook weten waar ze voor betalen. Heel begrijpelijk natuurlijk!”.

Mede door COVID-19, zijn Hybrid meetings een nieuwe uitvinding en ben je hierdoor benoemd als Hybrid Meeting Expert. Wat is hierin voor jou veranderd en wat heb jij hiervan geleerd?
“Door de pandemie is iedereen overgestapt op live streaming. Omdat er maar een beperkt aantal mensen fysiek aanwezig mag zijn in onze zalen hebben wij hierop ingespeeld met ons “Hybrid Meeting” concept. In de praktijk betekent dit dat er techniek voor de zaal nodig is én voor de uitzending naar de mensen thuis. Meer handelingen in de regie en uiteraard ook een stuk meer op- en afbouw”.

Wat zijn jouw ervaringen met Hybrid Meetings?
“Voor veel organiserende partijen was streaming aan het begin van de pandemie nog hokus pokus. We hebben echter gemerkt dat bedrijven en verenigingen uit allerlei sectoren toch graag doorgaan en naar passende oplossingen zijn gaan zoeken. We helpen hier uiteraard graag bij en ik verwacht dat techniek de komende tijd alleen maar een grotere rol zal gaan spelen”.

Waar onderscheidt STUDIO33 zichzelf van op het gebied van techniek?
“STUDIO33 is een zeer goed uitgeruste congreszaal op een centrale locatie. Er is op technisch gebied heel veel mogelijk, maar door onze persoonlijke aanpak blijft het zeer toegankelijk”.

Wij bedanken Axel voor dit kleine interview en wensen hem nog veel succes met het technisch assisteren van onze Hybrid Meetings!